Belki bir çoğunuz bana kızacak bu konuyu açtım diye bana kızacak, kırılacak belki de küsecek ama söylemek istiyorum.Biz ki Çanakkale'de düşmanı sırtımızda taşıyıp kendi yemeğini vermiş bir milletin torunlarıyız.Biz her türlü zorluğa Diyarbakırlısı Trabzonlusu Bursalısı İstanbullusu omuz omuza dik duran milletin torunlarıyız.Bugün Osmanlı topraklarının gençlerine ana avrat din iman soy sop ayırt etmeden sövmek, bilmiyorum ama zoruma gidiyor.En çok sövenlerden biri de evet bendim.Arkadaşlar futbol bir kültürdür hele ki bizim insanımız için yaşam tarzıdır.Neden Osmanlı kültürüyle birleştirilmesin ?Bugün eminim ki, biz Bursa'ya sövdüğümüz de vurduğumuz da, Fenerliden çok Avrupalısı Amerikalısı İsraillisi seviniyordur.
Aslında söylenecek çok söz var ama sanırım haddime değil.Son olarak Bursa Trabzon'a geldiğin de onları bize yakışır şekilde karşılasak ? Ağabeylik dersi versek ? Emin olun bize korkak diyenler çıkacaktır. Ama bazılarının öyle zoruna gidecek öyle yüzleri kızaracak öyle korkacaklar ki!!Bir nesil uyanıyor diyecekler!!
Futbol sadece futbol değildir.
Düşüncelerinizi almak istedim ?
Serdar Salihoğlu said:
bir başka takımın taraftarları senin bu dediklerini yapsa alkış alır ama ülkenin Trabzonsporlu'ya bakışı çok daha farklı,
Aslında benim demek istediğim bu bakışı değiştirmek.
Bizi alkışlayanlar olmayacak mı ? Sence bu kadar mı yozlaştık ? Neden alkışlayanların sayısını değiştirmeyelim ?
Yasin Güler said:
Trabzon rum pontus cumhuriyeti bursa Osmanlı imparatorluğu diye hitap eden bursalılara sınır tanımayanlara futbol maçlarına içki şişeriyle gelip inönüde bir kadına saldıracak kadar alçalan bu gruba bjk ermeni..diyarbakırlı en fazla sayıları 100 olan taraftara saldırıp haksız karşılama yapan bu gruba diyarbakır pkk sakarya maçında bir kıza saldıracak kadar alçalan bu topluluğa izmit kızları kaşar diye hitap eden bu zihniyete bir sınır konulmalı dur denilmeli çıktıkları her müsabakada olay çıkartan bu zihniyet futbola sadece futbol olarak baksalar bu tip olaylar yaşanmazdı bkz;kadın spiker..nasıl gelirsen öyle karşılanırsın diyorum ben sadece
Dövünce vurup kırınca adam olacaklarsa eğer buna herkes tam kanaat emin olursa ilk ben başlarım vurmaya :)
Bursaspor'un spiker skandalı ardından ilk bildiriyi biz yayınlamıştık daha Tayfa'nın emekleme dönemleriydi. O zaman yapıcı bir dil kullanmış; ama bu yapıcı dile rağmen Bursa camiasından aynı oranda yapıcılık görememişti bu taraftar. Trabzonspor taraftarının "hodri meydan" tavrına "geldik işte" tepkisini vereceğini Türkiye'de bilmeyen yoktu, olamazdı. Ve, bu tepki ortamın gerilmemesi adına uygulanan sağduyu politikası sonucu en alt düzeyde verildi. Belki de bundan güç alan bazı Bursasporlu haramiler heykele giden vatandaşlarımıza saldırdı.
Bursaspor tribünlerinde yer alan ve kendilerine Teksas denilen güruh Ankaragücü desteği ile önce Çarşıyla mevzu yapma hevesine girmiş ve her defasında zaiyat vermiş; ama, delikanlılığa da b.k sürdürmemek adına ısrarla cami duvarına bevletmiştir. Ve bu bevlin sonunda, 7 yılın akabinde İnönü stadı çevresinde adeta bozguna uğramışlardır. Zira, Karşıyakalı kardeşlerimizle karşılaşmalarında da otobüslerini bırakıp dağa bayıra salmışlardır kendilerini. Öyle ki yürekleri er meydanında değil, it dövüşünde dövüşecek kadardır. Biz onlara elimizi uzattık zamanında ama Bursa tribünleri bu eli itti.
Şu andan itibaren iyi gelirlerse iyi dönerler; ama illa rüzgar ekeceğiz biz gelirken diyorlarsa da Fırtınaya hazır gelmeliler
Erkan Çebitürk said:
Benim derdim kardeşlik naraları atmak değil. Benim derdim sulh sağlamak değil. Benim derdim külhan beylik taslamak değil. Benim tek bir derdim war, O da bu sene Şampiyonluk Görebilmek. Ewet malesef hiç bir takım bizimle kardeşlik içerisinde olmaya yanaşmıyor. Hep bizi çekemedikleri bir taraf oluyor. Hep ukalalıkları, yapmaya çalıştıkları ağalıkları bize. Hesap sorulacaksa da hesap zamanı bu sene değil. Bu sene şampiyonluk zamanı. Bu sene wuslat zamanı. Bu sene sawaşın sadece saha da olmadığı, her cephede mücadelenin gerektiğini bilmenin zamanı. Zaman yine bu ya, istemeye istemeyede olsa riyakarlık yapmanın zamanı. Sewmediğini bile, güle oynaya Trabzon şehrinin önünde karşılamanın zamanı. Söwülsek, döwülsek dahi alkışlamamız gerektiğini bilmenin de zamanı... Maç bittikten sonra stad dışında, şehrin dışında kim ne yapıyorsa yapsın. Ama Bursa Spor'u alkışlarla karşılayın, taraftarlarıyla omuz omuza olun. Eminim ki bu dawranışlar Bursanın bize maçı wermesini sağlamaz ama kesinlikle de hırsla, yılmadan mücadele wermesini engeller. Onca yıl sonra bu kadar yaklaşmışken kimsenin üzerine oynayıpta takımımızı zor duruma düşürmeyelim. Bu yıl Şampiyon olalım, yeniden olabildiğimizi görelim bundan sonraki senelerde de ne istiyorsanız onu yapalım. Durumun edebsel we ağlaksal boyutuna hiç girmeden sadece durumdan kar çıkarma meselesini anlatmaya çalıştım. Lütfen Lütfen Lütfen bu dediklerime dikkat edelim ona göre tawır sergileyelim. Ayrıca Bilal Çakal' ın yazdıklarına da kalben inanıyorum. Ancak malesef bende aksini bir çok defa yaptım we yapıyorum, tahriklere direk geliyorum. Şimdilik sadece 6 maç susuyorum.....
Renkdaş resmen çektin silahı vurdun bütün görüşleri son noktayı koydun =) Canı gönülden beğenmek istiyorum yazını feysbuk alışkanlığıyla :P
Sefa Yasin Yıldırım said:
hacı doğru diyon güzel diyorsunda biz daha karabük(mavi ateş) geldiğinde onları doğru düzgün karşılamadık adamlar 20 kişi falan gelmişler 'bu sene şampiyon karadenizden diyorlar' bizimkiler ne diyor 'goyalım karabüğe goyalım karabüğe' bir karadeniz temsilcisini hoş karşılamadık adamların bizle geçmişten kalma ya da atışma falan hiçbir düşmanlıkları yok . şimdi sana şunu diyorum bize bursada kendi evlerinde sövmüş saymış, süper kupada livirpool livirpool diye bağırmış , geçmişte trabzon kümeye kümeye diye bağırmış bir takıma karabüğe yapmadığımız tevazuyu mu göstermemizi bekliyorsun. ben düşmalık, kavga ya da bir olay olsun istemem iki şehrin taraftarı da birbirine düşman olsun istemem ama yapacak bir şey yok dünyanın her yerinde böyle şeyler var ve var olmaya devam etcek.
Karıncaya sormuşlar
- Nereye gidiyorsun ?
- Hacca
- Güldürme bizi karınca bu imkansız.
- Hiç olmadı yolunda ölürüm
Aynı bu misal en azından biz çabalamış olsak kötü mü olur ?
Ayrıca ben İzmir Buca da üniversite okuyorum doğduğumuz doyduğumuz misali Bucaspora sevgi duyuyoruz,ilk devre ki maçta takımla beraber 3 arkadaşımız gitti orada insanlara durumu anlatmaya çalıştı ve çok güzel bir karşılama oldu çiçeklerle orda yemek verildi bucafanclup'a şimdi bizi burda el üstünde tutuyorlar; he tutmasalar ne farkeder hiç bişi. ama düşünün adam sarı lacivert (yazarken tiksindim :D ) buca atkısını takıp bizimle maç izlemeye horon tepmeye geliyor.
Ayrıca bununla alakalı bir video vardı feysbuka içten küfürler ediyorum şu an bulamadığım için videoyu:S
Veysel Çıtlak said:
Nokta koyacak birşey yok olaya aslında. Tek cümledir bence bütün işin özeti: "Geldikleri gibi giderler"
Yayla şenliğine döner ekmek satmaya gelir gibi satırla, palayla, dönerle gelir de şehre girmeye kalkarlarsa istenmeyen olaylar elbette olur. Yok biz öyle gelmeyiz, maçımızı izlemek takımımıza dsteklemek için geliriz derlerse gelip stada girerler maçlarını izlerler. Burada olayı bizim tavrımızdan ziyade Bursa'nın tavrı belirleyecektir. Zira bu kavgayı başlatan onlardır ve bitirmek de atacakları adımla onların elindedir.
Gerisi zamana kalır
bu yoruma sadece şunu diyorum veysel abi kralsın
erkan aynen katılıyorum sana maçtan önce tabikide büyük bir sıkıntı bizim için çıkacak olaylar hepimiz aynı sonuçta birleşiyoruz bakalım maç sonu 15oo kişi ile gelecek olan ki gelemezler bursalılar bakalım nasıl bir tavır ortaya koyucaklar inşşallah maçtan sonraki muhabbetlerimizde bu başlıkta açılan konuya değer katmış oluruz